Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Додик: Нећемо да идемо у Европу ултиматума /видео/

© Tanjug / JADRANKA ILIĆМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Окупљамо се овде да би оно што се десило те године од стране злотвора који је наложио да се бомбардује Србија и убијају невини, да се агресија не заборави, казао је председник Републике Српске Милорад Додик током церемоније обележавања 24. годишњице почетка бомбардовања у Сомбору.
"Окупљамо не само да се сећамо, већ да никада не заборавимо, а што се мене тиче, никада им нећемо заборавити. Не можемо да им опростимо зато што су били бездушни, не само зато што су ишли до краја да нас убију, већ и да нас потцене, својим тврдњама да је све то било само због организације НАТО која је тада изгубила смисао и хтела да покаже да су моћни", истакао је Додик.
Додао је да су онда утицали да они који су починили злочине никада не одговарају.
"Никада се није десило да је неко напао неког, начинио штету, а да није разговарано о репарацијама. Онда су дошли, понудили своје кредите да поправљамо мостове, школе телевизију којиу су уништили. Нисмо могли да обновимо децу и људе које смо изгубили", нагласио је.
Ја им никада нећу веровати, изгубили су било какав обзир, да се онима које су називали колатералном штетом извине. Ми нисмо никаква колатерална штета, наша деца су гинула, носила трауме, нагласио је председник Српске
"И онда нам дођу и кажу да треба да заборавимо, да идемо даље. Они морају да схвате да српски народ чине једнако и живи и мртви, и они који ће се родити, а наша је одгтоворност да се прма онима који долазе понашамо одговорно. Никада се нећу клањати онима који нам доносе само зло. ЕУ у коју смо веровали да је место у коју теба да се запутимо, данас нам само поставља ултиматуме. Ми не желимо Европу ултиматума. Да ли је то њихова немоћ, или рани знак њихове пропасти, али знам да морамо да чувамо наш суверенитет и народну вољу. А народна воља је да Срби имају две држве, Србију и Републику Српску, то је оно што морају да нам признају", казао је Додик.
Државна церемонија обележавања 24. годишњице почетка НАТО бомбардовања - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СРБИЈА
24 године од НАТО агресије: Централна манифестација Дана сећања на жртве бомбардовања /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала