- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Идентификовати објекат који је откривен код гасовода „Северни ток“

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је важно идентификовати предмет откривен поред једног од гасовода „Северни ток“ и истакао да се истрага о експлозијама које су погодиле гасоводе прошлог септембра мора водити уз пуну транспарентност.
„Од кључне је важности одредити о каквом је предмету реч, да ли је повезан са терористичким актом, очигледно јесте и да се настави ова истрагу. Истрага мора бити транспарентна“, додао је Песков.
Такође је оценио и да је позитиван знак то што је Данска позвала руског оператера гасовода „Северни ток 2“ да помогне у вађењу неидентификованог предмета пронађеног у близини гасовода са морског дна.
„То је свакако позитивна вест када је власник гасовода позван да учествује у веома важним фазама истраге“, казао је Песков.
Претходно суданске власти саопштиле да је цевасти предмет, који вири око 40 центиметара од морског дна са 10 центиметара у пречнику, пронађен током прегледа гасовода Северни.
Подсетимо, у септембру прошле године три експлозије одјекнуле су на гасоводима „Северни ток“ који су изграђени ради преноса руског гаса ка Немачкој. Експлозије су се догодиле у ексклузивним економским зонама Шведске и Данске. Обе земље су саопштиле да су експлозије намерно изазване, али још нису утврдиле ко је одговоран.
Место цурења гаса на гасоводу Северни ток у Балтичком мору - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
РУСИЈА
Данска позвала оператера „Северног тока 2“ због пронађеног сумњивог предмета на дну мора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала