- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Меси дао 800. гол, „Монументал“ славио у сузама

© AP Photo / Gustavo GarelloЛионел Меси, Аргентина, прослава
Лионел Меси, Аргентина, прослава - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Пратите нас
Капитен репрезентације Аргентине Лионел Меси постигао је 800. гол у професионалној фудбалској каријери. Нападач шампиона света уписао се у стрелце на пријатељском мечу против Панаме (2:0) у Буенос Ајресу, а то му је био 99. гол у националном тиму.
Поред тога, Меси је у каријери погађао 672 пута за шпанског великана Барселону и у 29 наврата за француски Пари Сен Жермен.
Аргентина је у децембру постала шампион света у фудбалу први пут од 1986. године, а Меси је проглашен за најбољег фудбалера турнира. У финалу, Аргентина је победила Француску на пенале.
Меси, који је највећи део каријере провео у Барселони, прешао је 2021. у редове Пари Сен Жермена као слободан играч. Аргентинац је до сада рекордних седам пута освајао Златну лопту. Освојио је и Олимпијске игре 2008. и Копа Америка 2021.
© AP Photo / Gustavo GarelloЛионел Меси, Аргентина, прослава
Лионел Меси, Аргентина, прослава - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Крајем фебруара ФИФА му је доделила награду за најбољег фудбалера у 2022. години.
Пријатељска утакмица са Панамом на чувеном Риверовом „Монументалу“ била је прослава титуле из Катара. Меси се у тренутку славља сетио неких претходних генерација Аргентине.
„Знам да је ово наше вече, да смо шампиони и да славимо, али не треба да забароваим и оне играче који су били пре нас. Који су дали све од себе и били близу освајања Копа Америка и Светксог првенства. И они заслужују приузнање Аргентине, јер су дали све за овај дрес“, рекао је Меси.
Аргентина је желела да још једном поздрави своје хероје. И учинила је то на достојан начин, направивши атмосферу која ће се заувек памтити и препричавати. Аргентинци су још једном показали да је фудбал у њиховој земљи заиста много више од спорта.
© AP Photo / Natacha PisarenkoЛионел Меси, Аргентина, прослава
Лионел Меси, Аргентина, прослава - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
Лионел Меси, Аргентина, прослава
Kонстантно је са трибина грмела навијачка песма, а уочи интонирања националне химне стадион је експлодирао, загрмео је древни „Монументал“, а Лионел Меси, његов имењак и селектор Скалони и голман Еми Мартинез су попустили под налетом емоција, па су уз широке осмехе пустили и по коју сузу.
Иначе, Аргентина је славила уз доста мука, головима у последњих петнаестак минута утакмице, а други погодак био је дело Лионела Месија из слободног ударца. Разлог више да заувек памти овај меч има и Тијаго Алмада, стрелац првог гола, будући да му је то био први погодак за сениорску репрезентацију.
Лукас Вера - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2023
СПОРТ
Аргентински фудбалер хоће руски пасош из Путинових руку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала