- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тектонски поремећај у Минхену: „Најтежа одлука до сада“

© AFP 2023 / KERSTIN JOENSSONХасан Салихамиџић и Јулијан Нагелсман
Хасан Салихамиџић и Јулијан Нагелсман - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Фудбалски клуб Бајерн Минхен саопштио је да је сменио досадашњег тренера Јулијана Нагелсмана, а на његово место именован је Томас Тухел.
Нагелсман (35) је Бајерн преузео 2021. године, а имао је уговор са шампионом Немачке до јуна 2026. Он је са Бајерном освојио Бундеслигу и два Суперкупа Немачке.
Тухел (49) је у септембру прошле године добио отказ у Челсију, а пре лондонског клуба водио је Мајнц, Борусију Дортмунд и Пари Сен Жермен.
Он ће на клупи Бајерна дебитовати првог априла на дерби мечу против Борусије из Дортмунда.
Бајерн се тренутно налази на другом месту на табели Бундеслиге са бодом мање од првопласиране Борусије. Клуб из Минхена ће у четвртфиналу Лиге шампиона играти против Манчестер ситија.
Спортски директор Бајерна, легендарни босанскохерцеговачки фудбалер Хасан Салихамиџић изјавио је да је смена Нагелсмана најтежа одлука од када се налази на овој функцији.
У саопштењу Бајерна се наводи да су ову одлуку донели Салихамиџић и генерални директор Оливер Кан у консултацији са председником Хербертом Хајнером.
„Ово је најтежа одлука коју сам морао да донесем од када сам у руководству Бајерна. Са Јулијаном сам имао отворен, пријатељски однос од првог дана. Жао ми је што смо морали да се растанемо, али након анализе спортског развоја нашег тима, поготово после јануара, одлучили смо се на растанак“, рекао је Салихамиџић.
Кан је изјавио да је одлука о смени тренера донета због "великих осцилација у игри", и додао је да екипа под вођством Нагелсмана није показала прави потенцијал.
„Када смо ангажовали Нагелсмана, били смо уверени да ћемо са њим да радимо на дуге стазе, јер он дели нашу жељу за играњем успешног и атрактивног фудбала. Међутим, дошли смо до закључка да квалитет нашег тима све ређе долази до изражаја. Играли смо лоше после Светског првенства и то је бацило сенку сумње на испуњење наших циљева. Зато смо сада морали да делујемо“, рекао је Кан.
Тухел је био без ангажмана од септембра прошле године, пошто је добио отказ у Челсију. Он је пре лондонског клуба водио Мајнц, Борусију Дортмунд и Пари Сен Жермен.
Тухел ће на клупи Бајерна дебитовати првог априла на мечу 26. кола Бундеслиге против Борусије из Дортмунда. Борусија је прва табели Бундеслиге са бодом више од Бајерна.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала