- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бразилски председник због болести поново померио посету Кини

© AFP 2023 / EVARISTO SAЛула да Силва
Лула да Силва - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Председник Бразила Луис Инасио Лула да Силва, који је оболео од упале плућа, поново је померио посету Кини по савету лекара.
Како је објављено на Твитер налогу председника, кинеске власти су обавештене о томе, као и о жељи да се одреди нови датум посете.
Администрација председника већ је јуче саопштила је да се почетак посете Да Силве Кини помера на недељу због болести председника, а сада је уследило ново обавештење.
Председник Бразила је, иначе, намеравао да током посете Кини изнесе свој предлог за решавање конфликта у Украјини, а који подразумева формирање „мировног клуба“ уз учешће Кине, објавио је јуче британски „Фајненшел тајмс“ позивајући се на бразилског министра спољних послова.
„Веома смо заинтересовани да допринесемо или помогнемо у организацији некаквог сусрета који би водио ка мировном процесу… Председник Бразила ми је толико пута говорио да је много слушао о конфликту, али врло мало о миру. Он је заинтересован за мировне преговоре“, рекао је шеф дипломатије Мауро Виеира.
Према речима министра спољних послова, посета Луле да Силве Кини је демонстрација враћања Бразила проактивној спољној политици.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала