- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нашли су се на корак од потпуног расула – због „траке раздора“: „И ја бих слично реаговао“

© AP Photo / Christophe EnaКилијан Мбапе, Антоан Гризман
Килијан Мбапе, Антоан Гризман - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Антоан Гризман је жарко желео капитенску траку селекције Француске, после одлуке голмана Лориса да се повуче из националног тима, али је селектор „Галских петлова“ Дидије Дешан на крају решио да је преда Килијану Мбапеу. То је довело до несвакидашње ситуације, да тим на сваки меч излази с двојицом капитена.
Данима су француски медији писали о раздору у националном тиму, али су нападачи све демантовали у величанственом тријумфу над Холандијом од 4:0 у Сен Денију у петак увече када је Мбапе сјајно асистирао старијем колеги за први гол.
„Фудбалер Атлетика Антоан Гризман размишља да се повуче из репрезентације, пошто је селектор Дешан одлучио да капитенску траку додели Килијану Мбапеу“, писало се претходних дана у француској штампи.
И Дешан је заиста после повлачења голмана Лориса из националног тима одлучио да капитенску додели Мбапеу, који ће предводити национални тим у квалификацијама за Европско првенство 2024. као најмлађи капитен у историји Француске.
Гризман је именован за заменика капитена и видело се на утакмици с Холанђанима да је, ма колико био повређен и незадовољан, прихватио своју судбину на крају.

„Причао сам са Гризманом, разумљиво је разочаран. Рекао сам му да бих и ја слично реаговао на његовом месту, јер је он вероватно најважнији фудбалер у ери Дидијеа Дешана. Нисам бољи од њега и зато ћемо заједно, један до другог, изводити тим на терен и покушати да вратимо Француској сјај на глобалном нивоу“, рекао је Мбапе.

Француски медији подсећају да је нападач Атлетика омиљен у свлачионици због чега је очекивао да буде нови капитен, пошто је за национални тим одиграо 117 утакмица и постигао 42 гола.
Гризман (32) је, приде, и осам година старији од Мбапеа, који је за Француску одиграо 66 утакмица и 36 пута се уписао у листу стрелаца.
Ипак, селектор Дешан се одлучио за Мбапеа после оног инспиративног говора у свлачионици на полувремену финала Мундијала против Аргентине, када су Французи били у нокдауну и губили са 2:0.

„Ово је утакмица живота, једном у четири године. Не можемо горе него што смо играли у првом полувремену, знам да можемо да се вратимо“, урлао је Мбапе, што је касније тргло његове саиграче да надокнаде минус од два гола и дођу до продужетка.

Иначе, на снимку се види да је, док је Мбапе покушавао да подигне саиграче, Гризман ћутке с пешкиром све посматрао без превелике вере у преокрет. Зато је на крају морао да се помири са улогом заменика.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Анкета
Да ли сте задовољни издањем репрезентације Србије на почетку квалификација за Европско првенство?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала