- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Руска војска треба да постане бројнија

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРуски војници
Руски војници  - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
За успешну заштиту земље Русији је данас потребна мешовита војска коју чине и регрути и војници по уговору, а такође је неопходно повећати бројност војске, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев у интервјуу водећим руским медијима, укључујући Спутњик.
„Наша војска треба да постане бројнија. Параметри су објављени – ради се о најмање 1,5 милиона људи“, рекао је Медведев.
Како је додао, специјална војна операција је значајно утицала на приступе формирању Оружаних снага Русије јер се „снага војске тестира током борбених дејстава“.
Истовремено је признао да је специјална војна операција разоткрила неке проблеме у Русији, те да поједине институције нису биле у потпуности спремне за њено спровођење.
„Све у свему, последњих година земља наша држава је постала много снажнија него што је била. Зато се не распадамо, него смо у стању да се развијамо и покажемо своје квалитете“, рекао је Медведев.
Такође је констатовао да је након почетка војне операције у Украјини решен проблем аморфности руског друштва – људи сада разумеју да морају да бране своју отаџбину.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
Специјална операција у Украјини
Медведев: Сада је озбиљно...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала