- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин о посети Сија и вести о муницији са осиромашеним уранијумом: Хтели су да пропадну преговори

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и председник Кине Си Ђинпинг
Председник Русије Владимир Путин и председник Кине  Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
Пратите нас
Запад као да је намерно објавио вест о слању оружја и муниције са осиромашеним уранијумом да би преговори Русије и Кине пропали, изјавио је руски председник Владимир Путин.
"Тог дана када ми је председник Си говорио и показивао позитивне аспекте кинеског плана за решавање конфликта у Украјини мирним путем, тог дана смо сазнали о испорукама милион комада муниције са Запада у Украјину, од стране која подстиче сукоб. Следећег дана баш пред обраћање медијима сазнали смо и да Велика Британија намерава да испоручи Кијеву муницију са осиромашеним уранијумом", рекао је Путин у интервјуу Павлу Зарубину за ТВ "Русија 24".
Путин је додао да је кинески председник током посете Русију посветио велику пажњу на доста позитивних елемената плана Пекинга за решавање конфликта у Украјини.
"Позвао са председника Кине у свој стан у Кремљу где проводим доста времена у последње време и размотрили смо светска питања. Пили смо чај, седећи поред камина, и разговарали о свему без журбе", описао је Путин своје разговоре са Сијем.
Главни акценат био је на економији, истакао је он.
Он је још додао да ће две земље тежити да обједине напоре у високо технолошким областима.
"Председник Кине је добро припремљен, зна детаље и о својој земљи и о светској привреди, концентрисан је на суштину, било је интересантно разговарати с њим", рекао је Путин у интервјуу Павелу Зарубину за ТВ "Русија 24".
О томе зашто је баш у тренутку посете кинеског председника Си Ђинпинга Москви стигла вест да ће Украјини бити послате гранате са осиромашеним уранијумом говорила је у својој емисији "Мој поглед на Русију" главна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала