- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Љубичић упоредио Ђоковића и Надала – „Новак је фаворит, исто изгледа данас и пре десет година“

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
Пратите нас
Иван Љубичић, један од најбољих хрватских играча свих времена, годинама је био тренер Роџера Федерера, а сада за бугарску Нова телевизију коментарише трку између Новака Ђоковића и Рафаела Надала за титулу најбољег играча у историји. И истиче да је Србин фаворит.
Оба шампиона тренутно имају по 22 освојена Грен слема, трка увелико траје, а врхунац се очекује на Ролан Гаросу.

„Мислим да је сада Новак велики фаворит. Углавном зато што је физички здравији. Када погледате Новака данас и Новака пре 10 година, физичке разлике готово да и нема. Код Рафе можете видети разлике. Ако гледате старе мечеве из 2005. или 2006, па 2010. године... Можете видети да је Надал другачији, да игра другачије, физички се види разлика. Код Новака се то не види. Мислим да ће Новак освојити још Грен слемова. Али, можемо причати о томе колико год желите, нико не зна. Видећемо на крају ко ће имати највише титула“, рекао је Љубичић.

Оно што је несумњиво је по Љубичићу је чињеница да је Федерер најпопуларнији тенисер у историји, а о томе је говорио пре пар дана.
„Мислим да се не може гледати искључиво кроз грен слемове. Роџер већ није најуспешнији по том питању. Међутим, величина и успешност нису идентични појмови. Ако јесу, онда то Роџер дефинитивно неће бити. Буде ли се гледао утицај на спорт, мислим да се ни Надал ни Ђоковић у том смислу не могу поредити са Федерером. Роџер је ту неприкосновен“, рекао је Љубичић.
Чини се да ће се коначни суд доносити када и Новак и Рафа завршека каријеру.
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
СПОРТ
Руси одлични, Србе чека огроман изазов у Америци – Лајовић игра и за Ђоковића
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала