- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Уморни Партизан преживео трилер и сачувао врх регионалне лиге

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗек Ледеј
Зек Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана савладали су Цедевита Олимпију у дербију 23. кола АБА лиге са 76:73 (17:23, 27:23, 20:20, 12:7) и задржали важну предност на лидерској позицији уочи финиша регуларног дела сезоне у регионалном такмичењу.
Није било лако Жељку Обрадовићу који је морао да „умара“ Пантера, Нанелија, Егзума и Ледеја, иако црно-беле средином недеље очекује двоструки програм у Евролиги и дуели са Барселоном и Реалом из Мадрида.
Гостима је на овом мечу доста помогла и чињеница да први центар црно-белих Матијас Лесор није био у саставу због суспензије. На другој страни Адамс, Ферел и Матковић задавали су доста проблема црно-белима.
Партизан у већем делу меча био у заостатку, а када је требало да направи разлику црно-бели су промашивали зицере и отворене шутеве, па се ушло у напету завршницу.
Олимпија се средином последње четвртине одлепила на пет поена разлике (69:64), али није успела да искористи чак пет везаних напада после протраћених акција Партизана на другој страни и направи већу разлику.
Зато је Урош Трифуновић тројком на 05.20 минута до краја подигао 15.500 гледалаца у Арени на ноге и покренуо коначни преокрет црно-белих. Мучили су се и једни и други добрих два минута да погоде кош, а серију промашаја на обе стране прекинуо је Папапетру тројком за вођство Партизана - 71:69.
Последња три минута донела су велику тензију и пенал-завршницу у којој се Партизан боље снашао и после неефикасне четвртине (12:7) забележио коначан тријумф.
Најефикаснији код црно-белих били су Папапетру са 14 поена и осам скокова, Ледеј је убацио 13, Смаилагић 12, Пантер и Егзум по 10.
Код Цедевита Олимпије, Адамс је убацио 19, Јоги Ферел 17, а Фран Матковић 14 поена.
*Погледајте емисију Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала