Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Готово је немогуће да ће Украјина победити у сукобу

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуска артиљерија, Запорошки правац, хаубица "Гиацинт"
Руска артиљерија, Запорошки правац, хаубица Гиацинт - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Украјина неће лако победити у војном смислу, нагласивши да је то готово немогуће.
Председник Србије Александар Вучић истакао је да, пошто Украјина не може добити војно рат, очекује да ће Кијев добити велики замах на свом европском путу.
Вучић је изјавио да је од председника Русије сазнао да ће почети сукоб у Украјини и нагласио да то није никаква тајна.
"Не зато што ми је Путин било шта рекао. Разумео сам шта ће да се деси у Украјини. Није ми он то рекао. Увек би, раније када смо се видели, говорио 40 минута о Украјини. Тог пута није говорио ни три минута о Украјини. Онда сам схватио донета је одлука. Нисам могао да говорим тако отворено, али сам недвосмислено рекао да се може очекивати таква одлука“, објаснио је он.
Истакао је да је само слушао и ређао чињенице.
Што се наредног периода тиче, каже, већ у јуну мора да уследи велики замах европског пута Украјине, јер у сукоб војно не може да победи.
Вучић је рекао да у наредном периоду очекује да ће већ у јуну уследити, пошто Украјина неће лако победити у војном смислу, тачније, готово је то немогуће, очекује да ће добити велики замах на свом европском путу.
Како је рекао, мисли да ће бити донете одлуке о хитном почињању преговора и уласка у ЕУ, зато што креће такмичење око шефа НАТО-а, као и што САД праве посебан блок који није мали.
"То ће бити Пољска, Балтичке земље и Украјина. Онда ће имати земље које су веће од Франсцуске и које се приближавају Немачкој, то постаје јасно да ће постати најмоћнији у Европи а под директном палицом САД", рекао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала