- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси спремио три промене за рушење деценијског „проклетства“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрбија и Литванија
Србија и Литванија - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије у Подгорици (20.45, РТС) игра против селекције Црне Горе меч другог кола групе Г квалификација за Европско првенство у Немачкој 2024.
Орлови стижу на гостовање после успешне премијере против Литваније на Маракани (2:0), али ће их у престоници Црне Горе сачекати тим који је савладао Бугарску на старту као гост са 1:0 и истакао велике амбиције у овом циклусу.
Србија је на папиру велики фаворит на овом мечу, а уз то и податак да су Орлови до сада добили оба меча против Црногораца у Лиги нација 2018. године када је било 2:1 на Маракани и 2:0 у Подгорици.
Ипак, репрезентација Србије у последњих пет квалификационих циклуса није остварила две победе на старту такмичења, што ће бити изазов Пиксијевим фудбалерима.

„Нисам знао за тај податак. Сада ћемо покушати да срушимо ту традицију. Не брине ме превише, нити обраћам пажњу на то. Знамо шта нам је циљ и да су бодови важни и да носе исту тежину. Дошли смо да се надигравамо. Не заборавимо да противник жели исто то. Све ћемо учинити да утакмицу решимо у своју корист, али неће бити лако. Kо тако мисли, у великом је проблему“, истакао је Драган Стојковић.

Кормилар Орлова планира неколико промена у саставу екипе у односу на ону која је наступила против Литваније. Због повреде тетиве је отпао већ Филип Костић кога ће крај леве аут-линије заменити имењак Младеновић из варшавске Легије.
На клупу ће и Страхиња Ераковић уместо кога ће од старта играти Никола Миленковић, а селидба међу резерве очекује и Душана Влаховића чије ће место у тиму заузети Сергеј Милинковић Савић као партнер Тадићу иза Александра Митровића.
© Фото : Фото: Скриншот/buildlineup.comСрбија, састав за Црну Гору
Србија, састав за Црну Гору - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Расположење у табору Орлова је сјајно, а јасно је и да Драган Стојковић Пикси неће од старта јуришати и напасти Црногорце са двојицом класичних нападача.
Селектор каже да не постоје тајне између Србије и Црне Горе, али упозорава да никако не смемо да потценимо Соколове.
„Знамо чиме располажу, испратили смо први меч и победу важну за њих. Знам да нема Марка Јанковића, који је повређен и одличан је играч. Што се осталих тиче, познајемо све, да им не набрајам имена. Једино сам се уплашио кад сам видео Савићевић у тиму, помислио сам да се није Дејо вратио, како бисмо онда. Срећа, то је млађи Савићевић. То је добра и млада екипа која не сме да се потцени“, подсећа Пикси.
Црногорци, осокољени победом над Бугарском, једва чекају меч са Орловима.
Домаћине ће од старта предводити нападач Стеван Јоветић који је фит после повреде, а у тим се враћа и дефанзивац Жарко Томашевић после суспензије. Ту су и проверени играчи попут Стефана Савића, Адама Марушића, Марка Вешовића...
„У добром смо моменту после Бугарске. Подигла је та утакмица оптимизам код нас, али и очекивања навијача. Имамо јасну стратегију за овај дуел и најважније је било да опоравимо играче, јер је била велика потрошња у Разграду. Очекујем да одиграмо у јаком ритму и да ћемо одговорити на захтеве“, истиче селектор Црне Горе Миодраг Радуловић.
Правду у Подгорици ће делити Француз Клемон Турпан, један од најбољих европских судија, а очекује се да репрезентација Србије има велику подршку са трибина Градског стадиона под Горицом.
Анкета
Да ли сте задовољни издањем репрезентације Србије на почетку квалификација за Европско првенство?
Фудбалски спектакл - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
СПОРТ
Никада нисте чули за ове јунаке – свет их не признаје, али они поносно чувају своју традицију /фото/
Погледајте емисију Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала