- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Захтеви за компензацију за „Северни ток“ оправдани

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Уђи у базу фотографијаЛука „Мукран“ логистички центар „Северног тока 2“
Лука „Мукран“ логистички центар „Северног тока 2“ - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Саботажа против Русије тако великих размера као што је терористички напад на „Северни ток“ не би могла да буде изведена без учешћа државних обавештајних служби, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Видите, ако је реч о, рецимо, саботажи једне или више држава, а подаци говоре да тако велики чин саботаже и терористички напад на кључну инфраструктуру не би могао бити извршен без учешћа државне и специјалне државне службе са свим њеним капацитетима, онда ће, наравно, ово бити потпуно оправдано питање“, одговорио је Песков на питање новинара да ли Кремљ има идеју коме се може тражити одштета.
Раније је директор Одељења за економску сарадњу Министарства иностраних послова Русије Дмитриј Биричевски у интервјуу за Спутњик рекао да би Москва евентуално могла да покрене питање надокнаде штете због експлозије гасовода „Северни ток“.
Песков је напоменуо да „западне земље предузимају све могуће мере да затворе ту тему, односно да је заглуше како не би била на дневном реду, али да ће Русија наставити да чини све што је могуће да се то не догоди.
Седиште УН у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
РУСИЈА
Познат текст нацрта руске резолуције која се тиче истраге о диверзијама на гасоводима "Северни ток"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала