- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пакао за Словенца и дуг језик Црногорца – да ли су то судије научиле српски?

© AP Photo / Nell RedmondЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Ноћ за нама у НБА лиги обележили су играчи са ових простора који се нису прославили када је дисциплина била у питању. Можда су и судије научиле у међувремену српски па им више не пролазе псовке и љутња, у случају Луке Дончића (Далас) и Николе Вучевића (Чикаго).
Далас је забележио други пораз у низу од Шарлота (110:104), а четврти везани којим је упао у проблемe у борби за плеј-оф. Проблем више представља чињеница да ће сезону наставити без најбољег играча Луке Дончића коме прети меч суспензије због 16. техничке грешке у сезони.
Дончић је добио техничку на 7:51 минута пре краја треће четвртине због бурне реакције после промашаја у једној акцији. Уколико му НБА лига не поништи овај фаул Словенац неће игати против Индијане у ноћи између понедељка и уторка.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
СПОРТ
Словенац у великим проблемима – „Ово више нисам ја, не уживам на терену“
Ова суспензија била би прва у каријери за Луку Дончића, а он би постао тек трећи играч ове сезоне који је одслужио утакмицу суспензије. Пре њега су то урадили Дилон Брукс (два пута) из Мемфиса и Дрејмонд Грин из Голден Стејта.
Лукина техничка могла би скупо да кошта Далас, чак и пласмана у плеј-оф. Ужасном формом, са четири везана пораза пали су на скор од 36-39, а два пораза у три дана дошли су против тима који има скор од 25-51 и очајну сезону иза себе.
Дончићу су се тако само „накалемили“ нови проблеми, неколико дана након што је изјавио да је несрећан на кошаркашком терену и да има проблеме у приватном животу.
Лука је меч са Шарлотом окончао са 40 поена, 12 скокова и осам асистенција, па не чуди што тренер Џејсон Кид после меча изразио наду да ће му техничка бити поништена.
„Никада га нећмо заменити. Биће потребна група играча да бисмо то извели. Зато ће Тими, Харди и Џош имати веће минуте. Надам се да ће техничка бити поништена, мислим да није била потребна, али видећемо“, рекао је Кид.
Вече за заборав имао је Никола Вучевић. Центар Чикага зарадио је две техничке грешке на мечу са Лос Анђелес Лејкерсима, самим тим и искључење из игре. Многи сматрају да је Црногорац престрого кажњен.
После једног дуела у рекету крајем друге четвртине Вучевић је бурно реаговао ка судији Шону Корбину који му је показао техничку. Затим је незадовољан тиме Никола опсовао на српском што је главни судија Тони Брадерс оценио као разлог за другу техничку и избацивање из игре.
Тренеру Булса Билију Доновану и даље није јасно зашто је Вучевић искључен.

„Не знам како могу да га избаце из игре ако прича на српском. Можда их је питао да оду на вечеру“, нашалио се тренер Чикага.

Булси су и без Црногорца савладали Лејкерсе у гостима са 118:108, а Николу је сјајно одменио Андре Дрејмонд са 12 поена и осам скокова.

„Очигледно је била лоша моја одлука да реагујем како сам реаговао посебно у тако важној утакмици за нас. Морам боље да контролишем емоције, погрешио сам. Драго ми је само што смо победили, то чини да се мало мање бедно осећам“, поручио је Вучевић.

Споменимо на крају и да Богдан Богдановић опет није био стартер у екипи Атланте која је поражена од Мемфиса на свом терену (119:123). Србин је за 22 и по минута постигао 10 поена (4/9 из игре, 2/7 за три поен), уз два скока и исто толико асистенција.
НБА резултати
Шарлот - Далас 110:104
ЛА Лејкерс – Чикаго 108:118
Атланта – Мемфис 119:123
Бостон – Сан Антонио 137:93
Kливленд – Хјустон 108:91
Орландо – Бруклин 119:106
Торонто – Вашингтон 114:104
Портланд – Оклахома 112:118
Голден Стејт – Минесота 96:99
*Погледајте емисију Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала