- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Кијев не може да покрене ваздушну офанзиву у стилу НАТО-а

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајински војни хеликоптери лете изнад ДНР
Украјински војни хеликоптери лете изнад ДНР - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Кијев неће моћи да покрене офанзиву у стилу НАТО-а која укључује ваздушни напад, упркос војној обуци и приливу западне технике, пише „Волстрит џурнал“.
„Да би избацила непријатеља који се укопао, као што то Украјина жели да уради, традиционални приступ САД и савезника почео би снажним ваздушним нападом помоћу авиона и крстарећих ракета“, пише лист.
Према речима пензионисаног америчког потпуковника Џона Нaгла, украјинске снаге имају ограничен број борбених авиона и јуришних хеликоптера, тако да је мало вероватно да ће Кијев ризиковати да их употреби у фронталном нападу.
Уместо тога, Кијев ће вероватно покренути велики напад – или неколико мањих напада – користећи копнено прецизно оружје дугог домета, укључујући ракете и артиљерију, од којих су већину донирали западни савезници, наводе стратези листа. После тога се очекује почетак велике офанзиве копнених снага, која ће се такође разликовати од стандарда НАТО-а.
„Велика разлика је у томе што би америчке или савезничке снаге предводиле авангарду савремених борбених тенкова, док би украјинске снаге имале само мали број“, пише лист.
Немачки лист „Билд“ је, позивајући се на неименованог званичника НАТО-а, раније тврдио да Кијев припрема офанзиву чији би главни фокус били Луганск и Запорожје, са циљем да се прекину копнене комуникације Русије са Кримом. Лист „Политико“ објавио је да САД очекују да офанзива Кијева почне до маја. Командант украјинских копнених снага Александар Сирски раније је изјавио да би Кијев ускоро могао да пређе у офанзиву у области Артјомовска.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2023
Специјална операција у Украјини
Њујорк тајмс: Кијев због губитака пред одлуком - да ли да шаље војнике у Артјомовск или у офанзиву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала