- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Награде за младе балерине из Грачанице у Београду

CC0 / pixabay / Балет
Балет - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Балетска школа Дома културе "Грачаница" освојила је седам награда на такмичењу у Дечијем културном центру у Београду у соло, дуо и трио формацији.
У соло формацији прво место су освојиле Петра Маниташевић, Катарина Недељковић и Андреа Перенић, друго Николина Ђорђевић, а треће Емилија Михајловић.
Прво место у дуо формацији су освојиле Нина Ђекић и Неда Аритоновић.
У трио формацији прво место су освојиле Петра Маниташевић, Николина Ђорђевић и Катарина Недељковић.
"Ове награде су потврда да деца из средине са далеко мањом логистиком и инфраструктуром могу постићи запажене резултате и потврда да свих ових година са овом децом радимо добар посао", рекла је кореографкиња Балетске сколе "Грачаница" Уна Стефановић.
"Пошто смо ми једина балетска школа на Косову ово је била још једна прилика да се наше балерине упореде са другом децом, да виде на ком су они нивоу. Сви смо презадовољни, враћамо се са пуно награда и ово није крај наших успеха", навела је Снежана Бурсаћ, координаторка Балетске школе "Грачаница".
"Елитна култура, врло често, настаје на маргини и периферији. Балет Дома културе "Грачаница" је доказ да имамо креативне снаге и потенцијала за високе домете. Наше балерине су најлепши украс Косова и Метохије", рекао је за Ким радио директор Дома културе Живојин Ракочевић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала