- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Падала стабла, оштећени далеководи: Јака олуја погодила после подне регион

© ФотоНевреме, муња, олуја
Невреме, муња, олуја - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Олујном невреме са кишом погодило је данас после подне делове Хрватске и Мађарске, а како јављају локални медији, услед јаког удара ветра рушила су се стабла и оштећени су далеководи због чега је дошло до проблема у преносу електричне струје.
Киша праћена ветром погодила је око 16 часова подручје Сисачко-мославачке и, делимично, Карловачке жупаније, а олуја је рушила стабла на путеве и аутомобиле, јавила је тамошња цивилна заштита.
Како се наводи, дрвеће је падало на саобраћајнице и приватна возила, а оштећени су електрични стубови, што је изазвало кварове на електричној мрежи, пренео је Индекс.
Додаје се да су радници електро-дистрибуције на терену, а ватрогасци и комуналне службе уклањају дрвеће.
Олујни ветрови широм Мађарске оборили су дрвеће, поломили гране, оштетили далеководе и изазвали проблеме у железничком саобраћају у многим деловима земље, саопштила је национална управа за ванредне ситуације (ОКФ).
Како се наводи, највећа штета је причињена у западном делу земље и Будимпешти.
У Шопрону, на северозападу Мађарске, оштећена је електро-мрежа након што је дрво пало на стамбену зграду, а у округу Шомођи, на југозападу, ветар је оборио дрво на шине, пренела је МТИ.
Национална метеоролошка служба издала је упозорење на олујни ветар другог степена за осам од укупно 19 жупанија у Мађарској.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала