- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Пара кофер“ дошао главе Босанцима

CC0 / Pixabay / Босна и Херцеговина
Босна и Херцеговина  - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Уместо троструке премије, коју је обећао председник ФС БиХ Вицо Зељковић за победу над Словачком, репрезентација бивше југословенске републике је доживела пораз, а на све се надовезао и сукоб селектора Фарука Хаџибегића са публиком.
Спектакуларно је било пре три дана у Зеници, славила се убедљива победа над Исландом од 3:0, очекивало се да ће се поход на Европско првенство тријумфално наставити и на првом гостовању, али – мрка капа.
БиХ је лако савладана са 2:0, головима у првом полувремену чиме је готово анулирана претходна победа, иако су фудбалери добили велику мотивацију да то и учине.
„За ову победу дупла премија, ако не изгубимо од Словачке дупла премија, а за победу трострука“, поручио је Зељковић.
Док је говорио свлачионицом је одзвањала турбо-фолк песма са стиховима „пара кофер, пара кофер да падне са неба“, али тај кофер неће видети, већ кофер пун брига из Братиславе.
Навијачи који су дошли на гостовање да прате своје љубимце били су веома љути, тражили су после меча да се прве звезде тима Един Џеко, Амер Гојак и Раде Крунић врате да их поздраве, а потом је уследио неочекивани исход.
Селектору Хаџибегићу су упућене жестоке критике са трибина, а он није остао имун, ушао је у вербални сукоб који су приметили словачки медији.
„Као на сеоској утакмици“, гласио је један од коментара.
Хаџибегић је после меча покушао да објасни узрок колапса.
„Били је много емоција после Исланда... Бојао сам се ритма, репрезентација није могла физички да издржи две утакмице у три дана у високом ритму. Нисмо постојали у првом полувремену, настао је колективни пад. Можда је утакмица против Исланда утицала је да будемо испражњени, морамо да извучемо поуке“, истакао је Хаџибегић.
БиХ се налази у Групи Ј и поред Исланда и Словачке ривали су Лихтенштајн, Луксембург и Португалија као апсолутни фаворит.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала