- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руски „кец из рукава“ – рекорд и важне речи ментора: „Ако не знаш шта ћеш – додај Сергеју!“

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаСергеј Пињајев
Сергеј Пињајев - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2023
Пратите нас
Репрезентација Русије савладала је Ирак са 2:0 у пријатељском дуелу у Санкт Петербургу који је обележио Сергеј Пињајев. Млади офанзивац Локомотиве је са 18 година, четири месеца и 24 дана постао најмлађи стрелац у историји руског националног тима, чиме је скинуо са трона Дмитрија Сичева (18 година, шест месеци).
Пињајев је од стране многих означен као играч утакмице, а за комплетан утисак је добио оцену осам. Нема дилеме да се ради о пакленом играчу. Контрола лопте је као да је држи везану канапом, шутира с обе ноге, а ниско тежиште га чини знатно бржим од ривала.
На мечу с Ираком имао је 45 додира с лоптом, један гол, три покушаја, креирао је три прилике саиграчима, а чек пет пута је предриблао ривале из шест покушаја. Добио је и седам дуела и забележио три центаршута.
Колико је Сергеј важан за тим и будућност руске репрезентације најбоље сведоче речи селектора Валерија Карпина кога је ТВ камера снимила како саветује играче:
„Ако не знаш шта ћеш с лоптом, додај је Пињајеву.“
Млади офанзивни фудбалер је био врло срећан по завршетку меча.
„Управо су ми рекли да сам постао најмлађи стрелац у историји руске репрезентације. То је лепо. Нисам посебно размишљао да бих могао да постанем рекордер, само сам желео да дам максимум који могу за своју земљу. Када сам видео лопту у мрежи помислио сам: Коначно. После сам могао да одахнем“, рекао је Сергеј после меча.
Нападач Локомотиве каже да је рани гол у наставку олакшао посао његовом тиму.
„У другом полувремену смо имали више играча у нападу. Лако је било играти после два брза гола која смо дали. Сваки офанзивац има слободу на половини противника, важно је да смо реализовали прву озбиљну прилику и олакшали себи посао“, додао је Пињајев.
Селектор Карпин је био задовољан само издањем младог нападача, на остале је имао примедбе.
„Имао сам утисак као да је само Сергеј на терену. Свака му част на рекорду, али морам да истакнем да сам одушевљен колико је енергије имао. Био је наш најбољи играч. Задовољан сам само игром екипе у другом полувремену, у првом смо морали боље", закључио је Карпин.
Футбол. Товарищеский матч. Россия - Ирак - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2023
СПОРТ
Русија коначно победила – драгуљ Локомотиве исписао историју
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала