- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус подигао глас због неправде: „Промена заставе је глупост, наша забрана је апсурдна“

© AFP 2023 / Lionel BONAVENTUREАртур Далалојан
Артур Далалојан - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Међународни олимпијски комитет и даље трпи велики притисак поводом учешћа руских спортиста на Олимпијским играма у Паризу, а о томе је говорио и Артур Далалојан, руски гимнастичар. Олимпијски шампион истакао је да је апсурдно што он и његове колеге морају да наступају под неутралним заставама.
Велику неправду трпке руски спортисти који уколико буду могли да оду На Олимпијске игре у Паризу вероватно поново неће моћи да наступају под заставом своје земље. Такав третман не прија никоме, а Артур Далалојан искрено је говорио на ту тему.

„Наравно, умори, поготово када је све то неразумно. Многе земље, чак и под ванредним стањем, ипак су дошле на Светско и Европско првенство са заставом, без икаквих конкретних санкција, и наступиле. Не разумем ову тачку, зашто стално покушавају да нам одузму заставу и химну. Ово је досадно, ово је потпуни апсурд, али свеједно одлуку треба да донесе руководство – Министарство спорта, наши савези. Спортисти само морају да раде свој посао, односно да уђу у арену и победе“, истакао је Далалојан.

Гимнастичар који је са руским тимом у вишебоју на Олимпијским играма у Токију освојио златну медаљу објаснио је да притисак који се ствара према Русима утиче на њега, али се труди да то не приказује јер је као успешан спортиста узор многима.
„Наравно, све је то тешко, психички утиче, али пре свега се трудим да све то избацим из главе. Разумем да је то мој посао, да дајем пример млађој генерацији, а многи млади спортисти се угледају на нас. Наравно, не смете да спустите нос, да не покажете неку опуштеност. Све ствари, сви проблеми се увек решавају, тако да радимо и радимо свој посао“, објаснио је Далалојан.
Било је понуда за руске спортисте да промене држваљанство, међутим када је реч о Далалојану и гимнастичарима о томе нико није размишљао.

„Имали смо разговоре на ову тему у репрезентацији. Волимо своју земљу, коју представљамо, за коју смо урадили толико и извојевали толико победа, направили смо толико корака да развијемо наш спорт, између осталог. Мислим да је то глупо, нисам спреман да идем на то, спреман сам да развијам спорт и идем даље у Русији. Међу нашим момцима није било таквих размишљања, само је било много интервјуа, много дискусија на ову тему“, закључио је Далалојан.

Руски гимнастичар је заједно са осталим тимом са Олимпијских игара у Токију одликован Орденом пријатељства од стране председника Русије Владимира Путина.
Погледајте емисију Спутњик спорт у којој је тема био пад Новака Ђоковића са првог места АТП листе.
Председавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2023
СПОРТ
„Агонија ће проћи, такмичења не могу без руског спорта“ – Матвијенко тражи решење
Каратисти - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Шпанија забранила каратистима тзв. Косовa да учествују на Европском првенству
Маја Огњеновић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
СПОРТ
Маја за Спутњик потврдила повратак: „Србија је моја земља, нисам ни одлазила“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала