Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Канцеларија за Косово и Метохију ангажовала адвоката за Србина ухапшеног на Јарињу

© Sputnik / Гавро ДешићЗнак „стоп“ на административном прелазу Јариње
Знак „стоп“ на административном прелазу Јариње - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је вечерас да је хапшење бившег српског полицајца Миљана Ј. на Јарињу наставак притисака и прогона српског народа у покрајини, посебно полицајаца који су у новембру прошле године скинули униформу такозване Косовске полиције.
У саопштењу се подсећа да је Миљан Ј. ухапшен пред очима супруге и двоје малолетне деце који су његовим изненадним хапшењем претрпели огроман стрес.
„Одмах по сазнању о Миљановом хапшењу Канцеларија за Косово и Метохију је ангажовала адвоката који ће га бранити и помагати му у овом случају, а представници Канцеларије су ступили у контакт са породицом ухапшеног, како бисмо им и на тај начин пружили преко потребну подршку и понудили сву помоћ“, наводи се у саопштењу.
Једно од главних питања које се поставља јесте како се то Миљан Ј. годинама слободно кретао преко административних прелаза и био у служби Косовске полиције, а сада му се преко ноћи откривају некакве тајне потернице и на терет стављају дела стара више година, констатује се даље и закључује да то довољно говори о природи „овог монтираног и политичког хапшења и намерама Приштине да се обрачунава са Србима које не може да натера да се врате у Косовску полицију“.
Блокада на Јарињу - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СРБИЈА
Полиција на Јарињу ухапсила још једног Србина, бившег полицајца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала