- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војна индустрија ради пуном паром: Вишеструко се повећава производња муниције

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу посетио одбрамбена предузећа у Русији
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу посетио одбрамбена предузећа у Русији - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу посетио је предузећа војног комплекса у Чељабинској и Кировској области где је упознат са резултатима реализације државног одбрамбеног налога, пројектима модернизације, проширења производних капацитета и повећања продуктивности рада.

„Реализација ових пројеката је већ омогућила предузећима да неколико пута повећају производњу муниције како би се задовољиле потребе руских трупа, а до краја ове године производња појединих врста муниције биће повећана седам до осам пута“, саопштило је Министарство одбране.

Шојгу је такође проверио рад аутоматизованих линија производње артиљеријске, тенковске, минобацачке муниције различитог калибра и ненавођених авијационих ракета, као и контролу квалитета производа.
Министар је након тога одржао састанак са руководством предузећа, представницима надлежних органа војне управе и Министарства индустрије и трговине. Он је поставио задатак да се настави са повећањем производње целокупног асортимана фабричких производа у складу са распоредом државног одбрамбеног налога.
Дан ратне морнарице Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2023
РУСИЈА
Шојгу: Руски пилоти током специјалне операције извели преко 140.000 борбених налета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала