- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Виртуоз на клавиру Денис Мацујев 8. маја у МТС дворани

© Фото : Уступљено Спутњику/Evgeny EvtyukhovДенис Мацујев
Денис Мацујев  - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Пратите нас
Светски познат пијаниста Денис Мацујев одржаће велики солистички концерт 8. маја у МТС дворани.
Чувени руски уметник представиће необичан програм под називом “На бис”, који садржи ремек-дела класичне музике од Моцарта и Бетовена до Чајковског и Рахмањинова.
Један од најистакнутијих пијаниста нашег времена извешће највећа музичка дела различитих епоха и још једном показати свој јединствени таленат.

Најтраженији пијаниста своје генерације

Денис Мацујев одлучно се попео на музички Олимп победом на 11. Међународном такмичењу „Чајковски” у Москви 1998. године. Исте године освојио је прву награду на Међународном такмичењу пијаниста у Паризу.
По завршетку Московског државног конзерваторијума у категорији фортепијано, Мацујев је одмах стекао светску славу и постао један од најтраженијих пијаниста своје генерације.
Лауреат је награде „Дмитриј Шостакович”, Државне награде Руске федерације за књижевност и уметност, Ордена почасти и осталих престижних награда и звања.
© Фото : Уступљено Спутњику/Evgeny EvtyukhovДенис Мацујев
Денис Мацујев  - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
Денис Мацујев

Див класичне музике

Данас Мацујев наступа у најпознатијим концертним дворанама широм света.
Називају га дивом класичне музике и сматрају генијем клавира, смелим иноватором и пажљивим интерпретатором познатих дела.
Радо је виђен гост у престижним концертним дворанама широм света, неизоставни учесник и организатор великих музичких фестивала, стални члан водећих симфонијских оркестара Русије, Европе, Северне Америке и Азије.
Увек одушеви и задиви публику, а његови концерти су препознатљиви по изванредним импровизацијама и изненађењима.
Феномен Денис Мацујев огледа се у његовој непресушној енергији и ретком споју талента, харизме, раскошног шарма и незаустављиве радне дисциплине и, што је најважније, у његовој тежњи да донесе лепоту и богатство музике сваком слушаоцу.
Пијанисткиња Александра Довган - Sputnik Србија, 1920, 28.02.2023
КУЛТУРА
Руска пијанисткиња Александра Довган у Коларчевој задужбини: Чудесно свирање које се ретко чује
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала