- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Алигатори“ у акцији: Руски хеликоптери се прикрали украјинским положајима и извели напад

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаУдарни хеликоптер Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије током борби у зони специјалне војне операције у Украјини
Ударни хеликоптер Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије током борби у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило је снимак деловања јуришних хеликоптера Ка-52 „алигатор“ Западног војног округа који у зони специјалне војне операције уништавају украјинске милитанте и војну технику.
„Приликом извођења борбених налета пилоти извиђачких, јуришних хеликоптера Ка-52 лансирали су ракете на утврђена упоришта и оклопну технику јединица Оружаних снага Украјине“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.
Напад је изведен ненавођеним авијационим ракетама током борбеног маневра пропињање (калибрирање). Авиони и хеликоптери је изводе приликом уништавања мете која се налази иза неког брда или узвишења, а истовремено избегавају зону деловања противничког противавионског ракетног система.
Руски војни ресор објашњава да се хеликоптери приближавају борбеној зони летећи на изузетно малој висини, што им омогућава да остану неприметни за противничке системе ПВО.
„Сваки налет ударне групе хеликоптера другачији је од претходног. Како би се противник збунио користе се заобилазне путање, а топлотне замке постају лажне мете за ПВО ракете противника“, наводи се у саопштењу.
Хеликоптери настављају да уништавају оклопна возила и војну инфраструктуру противника, прате војне конвоје, превозе људство и терет, а такође пружају подршку јединицама на земљи.
Кавер за инфографику хеликоптери Улан Уде  Ми-8АМТ (Ми-171)   Ми-8АМТШ (Ми-171Ш) - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Легендарни руски хеликоптери коjи се склапаjу у Сибиру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала