- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Највећи скандал у историји тениса – под истрагом 181 играч и 375 мечева, узимали по 400 евра за гем

© Sputnik / Лола ЂорђевићРука са лоптицама за тенис
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
Пратите нас
Француски спортски дневник „Екип“, објавио је информације које би могле да уздрмају тениски свет и донесу један од највећих скандала у историји овог спорта.
Према њиховим изворима, надлежни органи истражују 375 намештених мечева одиграних између фебруара 2014. и јуна 2018, а они су повезани са 181 тенисером.
Наводно, главни човек операције је 32-годишњи Јермен Григор Саргасјан, познат као „Мастер“, криминалац који је подмићивао играче и намештао мечеве.
Поменути Јермен је већ одслужио осам месеци затвора пошто је ухапшен под овим оптужбама, а био је присутан и на недавном наставку суђења у Белгији.
Француски играчи Мик Лескур и Жил Окала, тенисери за које је већ потврђено да су били део мреже која је намештала мечеве, суспендовани су од децембра прошле године.
Тенисери који су били на мети налазили су се испод 200. места на АТП листи, јер је њима било лакше манипулисати због недостатка новца. У јавност су брзо изашле и тарифе за намештање.
Тако су сви осумњичени у овој афери за изгубљени гем у појединачном мечу добијали 400 евра, за изгубљен меч дублова у два сета по 2.000 евра. Наводно је укупно око осам милиона евра прошло кроз сва та намештања.
Марта Костјук - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
СПОРТ
Украјинка наставила да сеје мржњу према Русима – зато иде кући
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала