- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Митровић се огласио после суспензије: „Жалим, извинио сам се“

© AP Photo / Mike EgertonАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
Пратите нас
Алексадар Митровић, српски фудбалер, изјавио је да прихвата суспензију од три меча и упутио је извињење Крису Кавани, судији који му је дао црвени картон на утакмици Фулама и Манчестер јунајтеда у оквиру ФА Купа.
Водио је Фулам резултатом 1:0 против Манчестер јунајтеда и то голом Александра Митровића, али су потом доживели помрачење. Вилијан је руком избацио лопту из гола којује упутио Џејдон Санчо, да би потом дошло до искључења Бразилца што је наљутило Митровића који је одгурнуо судију и добио црвени картон.
Фудбалска асоцијација Енглеске казнила је Србина тако што је суспендован на три утакмицце, после чега се огласио.
„Дозволио сам себи да ме фрустрација победи, реаговао сам погрешно. Желео сам да привучем пажњу судије и схватам да није требало да ставим своју руку на његово тело. Разумем зашто ми је показао црвени, мој први од сезоне 2015/16. Прихватам казну од три меча, причао сам са судијом Каваноом и извинио се, прихватам и казну од стране клуба. Желим све то да ставим иза себе и да помогнем саиграчима на терену што је пре могуће“, рекао је Митровић после одлуке да буде суспендован на три меча.
Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) има могућност да продужи казну српском нападачу која би могла да оде и на десет мечева.
Извињење је упутио и Марко Силва, тренер Фулама, који је такође искључен због бурне реакције и протеста.
„Требало је боље да контролишем емоције. Жалим због тога што се догодило, причао сам са судијом Каваноом и извинио се. Зна да га поштујем и да разумем да ради свој посао. Нажалост, тај дан се нисмо сложили са одређеним одлукама, али разумем да је он један од најбољих арбитара у Енглеској и да ће се наши путеви поново укрстиити. Жао ми је и што нисам могао да будем на клупи у мечу који је могао да буде историјски за наш тим у виду пласмана у полуфинале ФА купа. Хвала свима на подршци“,рекао је Силва.
Улог је био велики, а Митровић и Фулам били су близу велике сензације, међутим све је пало у воду од 75. минута када је Манчестер преузео иницијативу и за два минута постигао два гола за победу од 3:1.
У емисији „Спутњик спорт“ новинари спортске редакције осврнули су се на квалификације за Европско првенство у фудбалу, као и завршну трку Партизана и Црвене звезде за пласман у Топ осам Евролиге.
Србија и Литванија - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
Србији се дају веће шансе него Хрватској за „европску карту“
Владан Ковачевић - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
Ковачевић ће се на суду борити за дрес Србије
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2023
СПОРТ
Херојски чин младих фудбалера – спречили катастрофу на аутопуту /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала