- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Киша пробудила Медведева – Данил избацио Американца, Качанов заказао руски дерби у Мајамију

© AP Photo / Rebecca BlackwellДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у полуфинале Мастерса у Мајамију, тако што је у четвртфиналу био бољи од Американца Кристофера Јубенкса у два сета - 6:3, 7:5. Ривал у полуфиналу биће му земљак Карен Качанов који је био бољи у два сета од Аргентинца Франсиска Серундола - 6:3, 6:2.
Млако је ушао Медведев у овај дуел. Као да му овај јутарњи термин у Мајамију не прија јер је све мечеве махом играо у вечерњем што је Јубенкс искористио.
Окуражио се Американац на свој сервис, лако добијао гемове и стизао до предности, све док није пала киша. Имао је Јубенкс предност од 3:2, испустио је чак пет брејк лопти на сервис Медведева, али је онда уследила пауза која га је пресекла.
После присилног получасовног предаха због кише, Медведев се вратио на терен као нови човек, разбуђен и мотивисан да заврши посао. Добио је Рус чак пет везаних гемова, решио први сет у своју корист са 6:3 и утабао себи пут ка победи.
Американац се мало консолидовао на старту другог сета, на свој сервис је узео два гема, али је у пестом код резултата 2:3 направио неколико неизнуђених грешака и уз лош први сервис поклонио брејк Медведеву.
Ипак, Руса као да је збунио овај „поклон“ брејк па је лоше одиграо следећи гем на свој сервис. Јубенкс је пронашао неколико добрих удараца и узвератио брејком Данилу на одушевљење домаће публике и смањио, а потом на свој сервис и изједначио на 4:4.
Медведев се онда уозбиљио, на свој сервис добио два гема с нулом, а потом четвртим брејком на мечу ставио тачку на овај дуел (7:5) и прошао у полуфинале Мајамија.
© AP Photo / Rebecca BlackwellКарен Качанов
Карен Качанов - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
А тамо га чека земљак Карен Качанов који је био подједнако добар у дуелу са Аргентинцем Франсиском Серундолом. Славио је Рус брзо и лако у два сета са 6:3, 6:2.
Оба тенисера разменили су брејкове у првом сету и стигли до 3:3, а онда је Качанов почео да игра сјајно, везао шест гемова и утабао себи стазу ка тријумфу. Није му требала киша и пауза као Данилу, само добар први сервис на који Серундоло није имао одговор.
После рутинских 6:3 у првом сету, Качанов је још ефектније заиграо други, па је направио рани брејк већ у првом гему и лако стигао до гема предности који није испуштао до краја.
У петом гему направио је Рус двоструки брејк, стигао до огромних 4:1 и преломио меч у своју корист. Искористио је нервозу Аргентинца и заслужено стигао до коначних 6:2.
Дакле, први полуфинални пар Мастерса у Мајамију биће руски дерби Данил Медведев - Карен Качанов, док ће у другом полуфиналу код мушакраца Јаник Синер играти са бољим из дуела Карлоса Алкараса и Тејлора Фрица, који је на програму касно ноћас.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала