- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Нова правила за запошљавање странаца у Србији: Влада усвојила предлоге измене закона

CC0 / Pixabay / Арматура
Арматура  - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
Пратите нас
Влада Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о изменама и допунама Закона о странцима и Предлог закона о изменама и допунама Закона о запошљавању странаца.
Како је саопштила Влада Србије, тиме се омогућава да страни држављани, у јединственом поступку, остваре истовремено право на привремени боравак и рад у Србији, кроз јединствен поступак потребне провере везане како за одобрење привременог боравка тако и радне дозволе.
Након тога, уколико су испуњени законски услови, издаје се јединствена дозвола.
„Издавање јединствене дозволе, односно дозволе за боравак и рад, у потпуности је дигитализован, с обзиром на то да се тај захтев може поднети искључиво електронским путем. Такође, јединствени веб портал садржаће на једном месту све информације у вези са уласком, боравком и радом странаца у Србији“, саопштила је Влада Србије, пренео је Танјуг.
Такође, Влада је донела Закључак којим се одобрава реализација четири пројекта на подручју Подунавља за унапређење туристичке инфраструктуре: изградња спортско-рекреативног центра са ауто-кампом у Ковину, изградња бициклистичке стазе дуж дунавског насипа од Врачевог Гаја до Старе Паланке на територији општине Бела Црква, изградња бициклистичко-пешачке стазе, са расветом, од Тврђаве Рам до Сребрног језера дужине 10 километара на територији општине Велико Градиште и уређење спортско-рекреативног комплекса дуж кеја у Новом Саду.
На седници је усвојена и Уредба о „Борачкој споменици“, као вид признања и захвалности борцима и ратним војним инвалидима за учествовање у одбрани отаџбине. Како је саопштено, том уредбом утврђени су услови, начин додељивања, рангови и изглед „Борачке споменице“, као и начин вођења евиденције о додељеним „Борачким споменицама“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала