- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Вашингтон шаље украјинску војску на клање

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceСеверна Кореја испалила две стратешке крстареће ракете из подморнице уочи вежби САД и Јужне Кореје
Северна Кореја испалила две стратешке крстареће ракете из подморнице уочи вежби САД и Јужне Кореје - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
Пратите нас
Амерички покровитељи шаљу украјинску војску на клање, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу.

"Говоримо о томе да снаге Запада рукама украјинског председника Зеленског уништавају украјински народ. Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је 28. марта да позиви на прекид ватре могу бити цинична замка. Зар снабдевање оружјем и издвајање милијарди долара за борбена дејства није цинична замка? Очигледно је то ефикасна замка са његове тачке гледишта“, рекла је дипломата.

„Западни покровитељи терају украјинску војску на клање", додала је она.
Захарова је нагласила да „дејства украјинских власти и њихових покровитеља указују на то да су сви наведени циљеви и задаци били формулисани у складу са реалношћу и треба да буду реализовани“.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен током дискусије о украјинској теми на маргинама Самита за демократију изјавио је да се Сједињене Државе залажу за решење сукоба у Украјини које неће дозволити Русији да обнови своје снаге и прегрупише своје трупе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала