- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Рад дописника „Волстрит џурнал“ нема везе са новинарством; Кремљ: Новинар ухваћен на делу

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
Пратите нас
Рад новинара америчког листа „Волстрит џурнал“ у Јекатеринбургу нема никакве везе са новинарством, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Оно чиме се бавио сарадник америчког листа ‘Волстрит џурнал’ у Јекатеринбургу нема никакве везе са новинарством. Нажалост, ово није први пут да статус ‘страног дописника’, новинарску визу и акредитацију користе странци у нашој земљи за прикривање активности која није новинарство. Ово није први ухваћени познати западњак“, написала је Захарова на свом Телеграму.

Кремљ: Ухваћен је на делу

Говорећи о притварању новинара, портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да се нема сумње да је новинар ухваћен на делу.
Он је додао да су Кремљу познате објаве дописника „Волстрит џурнала“.
„Наравно, пратимо стране медије, радимо то свакодневно, тако да знамо његове публикације“, рекао је портпарол Кремља и додао да се оно што је објављено прима к знању.
Одговарајући на питање да ли ће Москва по овом случају сарађивати са америчким обавештајним агенцијама, Песков је навео да се привођењем овог новинара бави ФСБ.
„Већ је било саопштење Федералне службе безбедности, немамо шта да додамо. Једино што могу да кажем је да је, колико знамо, ухваћен на делу“, истакао је Песков.
Раније је Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије саопштила да је дописник московског бироа америчког листа „Волстрит џурнал“ Еван Гершкович приведен у Јекатеринбургу под сумњом да се бавио шпијунажом у интересу америчке владе. Како наводи ФСБ, Гершкович је по задатку Сједињених Америчких Држава прикупљао информације које представљају државну тајну „о раду једног од предузећа руског војно-индустријског комплекса“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала