- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Митрополија: Ђукановић води антицрквену кампању

© Sputnik / Бобан НововићПарцела на којој ће бити изграђен Црквени дом у Подгорици
Парцела на којој ће бити изграђен Црквени дом у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
Пратите нас
Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве оценила је данас да кандидат ДПС у другом кругу председничких избора и актуелни председник Мило Ђукановић води "отворену антицрквену кампању" и позвала грађане да изађу на други круг председничких избора и покажу да је политика подела превазиђена.
"Крајње нецивилизована реторика политичара који тражи нови, заправо трећи, мандат од грађана, уноси немир и зебњу међу свештенством и вјерницима, да би његова свађалачка политика могла вратити подјеле и дуготрајну кризу у црногорско друштво. Уверени смо да је таква политика већ превазиђена, што ће грађани и потврдити на предстојећим изборима", истиче се у саопштењу.
Каже се и да његови наступи као и "говори његових промотера" Српску Православну Цркву и даље означавају као државног непријатеља, црквене обреде као назадну и превазиђену праксу, а додаје се, "очигледно је да и даље претендују да са државних позиција уређују унутрашње ствари Цркве".
Истиче се да се то коси са државним Уставом и утврђеним добрим обичајима грађанског друштва.
Зато понављамо наш недавни позив верницима и другим људима добре воље, да изађу и на други круг председничких избора, искористе право и одговоре на обавезу коју им прописују Устав и начела демократског друштва, чувајући својим избором принципе одвојености и међусобног уважавања Државе и Цркве", стоји у саопштењу Митрополије.
Дебата: Мило Ђукановић и Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
РЕГИОН
Оштар дуел: Милатовић: Ви сте последњи европски диктатор; Ђукановић: Ви сте обична варалица
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала