- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Узвраћамо Естонији и протерујемо естонског дипломату из Москве

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
Пратите нас
Русија протерује естонског дипломату као одговор на акције Талина и протеривање руског дипломате, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

„У Министарство иностраних послова Русије је 31. марта позвана отправница послова естонске амбасаде Јана Ванамелдер. Упућен јој је протест у вези са тим што је 24. марта дипломатски службеник руске амбасаде у Талину проглашен ‘персоном нон грата’ без икаквих основа“, наводи се у изјави на сајту Министарства.

Указали су да ће, по принципу реципроцитета, естонски дипломата истог нивоа морати да напусти амбасаду Естоније у Москви. Рок за напуштање Русије ће бити исти који је Естонија дала и руском дипломати.

Руско министарство је истакло да ће Москва морати да примени и друге мере против упорних провокативних акција естонских власти против Русије и закључило да је одговорност за рушење билатералних односа на савести онима који доносе одлуке у Талину.
Естонија је 24. марта прогласила руског дипломату персоном нон грата.
Раније је званична представница естонског Министарства спољних послова Ана Тислер-Лаврентијев саопштила да је Русија смањила број запослених у амбасади у Талину, док је у фебруару руски амбасадор напустио Естонију.
Зграда естонске амбасаде у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
РУСИЈА
Естонија протерује још једног руског дипломату: Москва обећава одговор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала