- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Саветник Зеленског позвао да се „физички очисти“ Украјинска православна црква и „све проруско“

© Sputnik / Евгений Котенко / Уђи у базу фотографијаЦеремонија интронизације новоизабраног поглавара Украјинске православне цркве Московске патријаршије, митрополита Онуфрија у Кијево-Печерској лаври
Церемонија интронизације новоизабраног поглавара Украјинске православне цркве Московске патријаршије, митрополита Онуфрија у Кијево-Печерској лаври - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
Пратите нас
Саветник шефа кабинета украјинског председника Михаил Подољак изјавио је да је неопходно „физички очистити“ канонску Украјинску православну цркву као и „све проруско“.
„Чини ми се да је током првих три до шест месеци рата постојала јединствена шанса када је све могло да се реши веома брзо и безболно. Тада је било могуће једноставно физички очистити много проруса, док је то данас мало теже. Али опет кажем – 'мало теже', а то не значи 'немогуће'. Данас треба да, правно мотивисани, прилично оштро кренемо тим путем. Још једном наглашавам – у Украјини треба да постоји јединствена украјинска канонска црква“, рекао је Подољак у интервјуу који је објављен на Јутјуб каналу украјинске телевизије „24 канал“.
Он је упоредио Украјинску православну цркву са чиром који треба „хируршки уклонити“, а такође је оптужио за ескалацију и неспремност за дијалог.
Несколько тысяч верующих пришли в Киево-Печерскую лавру 26 марта - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
РУСИЈА
Игуман Кијевско-печерске лавре: Вечерас би могао да буде изведен јуриш на манастир
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала