- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп о оптужници: Ово је политички прогон и мешање у изборе, тужиоца финансира Сорош

© AP Photo / Evan VucciДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп одбацио је оптужницу која је подигнута против њега због тајно исплаћеног новца глумици филмова за одрасле Сторми Данијелс као политички прогон и мешање у изборе и поручио да је потпуно невин
Трамп је наговестио да неће одустати од трке за председника САД 2024. године.
"Ово је политички прогон и мешање у изборе на највишем икада забележеном нивоу у историји", навео је Трамп у саопштењу.
Трамп је оптужио окружног тужиоца Алвина Брага да покушава да угрози његове шансе да победи демократског председника Џозефа Бајдена у избору за председника САД.

"Од када сам сишао златним покретним степеницама у кули Трамп, па чак и пре него што сам положио заклетву као председник САД, радикалне леве демократе - непријатељи вредних мушкараца и жена ове земље - били су ангажовани у лову на вештице како би уништили покрет 'Учините Америку поново великом'", рекао је Трамп.

Он је оптужио демократе да су лагале, варале и крале у, како је навео, својој опседнутости да покушају да дођу до њега, али да су сад учинили незамисливо, преноси Ројтерс.
"Оптужили су потпуно недужну особу у чину очигледног мешања у изборе", рекао је он.
Трамп је нагласио да се то никада није догодило у историји Америке.
"Демократе су варале безброј пута током деценија, укључујући шпијунирање моје кампање, али и коришћење нашег правосудног система као оружја за кажњавање политичког противника, који је игром случаја председник САД и водећи републикански кандидат за председника, никада се раније није догодило. Никада", навео је Трумп.
Он је окружног тужиоца са Менхетна Алвина Брага назвао "срамотом" и рекао да га је лично израбрао и финансирао Џорџ Сорош.
"Уместо да заустави талас криминала без преседана који је завладао Њујорком, он ради прљави Бајденов посао, игнорише убиства, провале и нападе на које би требало да се усредседи. Тако Браг користи своје време", тврди Трамп.
Изразио је уверење да ће се "овај лов на вештице обити о главу Бајдену", преноси Си-Ен-Ен.

"Амерички народ тачно схвата шта радикалне леве демократе овде раде. Сви то могу да виде. Дакле, наш покрет и наша странка - уједињена и јака - прво ће поразити Алвина Брага, а затим ћемо поразити Џоа Бајдена, и избацићемо све до последњег поквареног демократу из администрације како бисмо Америку поново учинили великом", поручио је Трамп.

Трамп се у оптужници, коју је против њега подигла велика порота на Менхетну, суочава са више од 30 тачака оптужби у вези са пословном преваром, према два извора упозната са случајем.
То је први пут у историји САД да ће се садашњи или бивши председник суочити са кривичним пријавама.
Очекује се да ће се Трамп у уторак појавити на суду, рекло је за Си-Ен-Ен више извора.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
СВЕТ
Подигнута оптужница против Трампа са више од 30 тачака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала