- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Разорни торнадо протутњао Америком /видео/

© AP Photo / Stephen Swofford/Arkansas Democrat-Gazette via APТорнадо
Торнадо - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Најмање 18 особа је погинуло, а више их је повређено када је разорни торнадо погодио југ и средњи запад САД.
Уништено је више домова и тржних центара, а током хеви метал концерта у Илиноису урушио се кров театра, преноси АП.
Најмање седам особа изгубило је живот у округу Мек Нери, источно од Мемфиса дуж границе са Мисисипијем, рекао је Дејвид Лекнер, градоначелник Адамсвила.
Град Вин у североисточном Арканзасу такође је јуче погођен невременом, а званичници су пријавили четворо мртвих, заједно са уништеним кућама и људима заробљеним у рушевинама.
Троје људи је погинуло у олуји у округу Саливан у америчкој савезној држави Индијана, саопштили су званичници.
Како је раније навела полиција, у округу Саливан је оштећено и неколико стамбених објеката и зграда локалне добровољне ватрогасне службе.
Најмање једна особа је погинула у Литл року у Арканзасу, а више од 20 је повређено, наводе званичници.
У граду Норт литл рок потврђен је још један смртни случај, навели су званичници.
Гувернерка Сара Хакаби Сандерс активирала је 100 припадника Националне гарде Арканзаса да помогну локалним властима у санирању штете широм државе.
Снажан олујни систем захватио је у петак југ и средњи запад САД, изазвавши више смртоносних торнада који су уништили куће и тржне центре у Арканзасу и срушили кров позоришта током хеви метал концерта у Илиноису и то само недељу дана након што је више од двадесетак смртоносних торнада протутњало кроз Мисисипи и делове Алабаме убивши више десетина људи.
У несрећи која је проузрокован торнадом, у позоришту Аполо, током хеви метал концерта у граду Белвидереу који се налази око 113 километара северозападно од Чикага, једна особа је погинула, а 28 је повређено.
У Ајови је било више потврђених несрећа, а у Оклахоми је букнуло неколико пожара ниског растиња које су проширени ветром, пошто је олујни систем погодио већи део државе у којој живи око 85 милиона људи.
Метеоролози су саопштили да су временски услови у петак били слични онима од пре недељу дана када је разорни торнадо усмртио 21 особу и оштетио око 2.000 кућа у Мисисипију.
Метеоролошка служба прогнозира још једну серију интензивних олуја за следећи уторак у истој области као прошле недеље.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала