Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Приштина да ослободи Србина или следи устанак за заустављање Куртијеве репресије

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСеверна Косовска Митровица
Северна Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
Пратите нас
Српска листа оценила је да су догађаји као што је хапшења Србина М. Б. у Косовској Митровици, кога приштинске власти терете за рањавање полицајца и паљења аутомобила, наставак притисака на Србе. Како је саопштено из Српске листе, ако "Приштина не ослободи неосновано ухапшеног, то ће изазвати општи устанак за заустављање репресије".
„У намери да пред наставак преговора у Бриселу изазову реакцију српског народа на северу Косова и Метохије, косовске институције настављају са малтретирањем српског народа. У том смислу данас су ухапсили Србина из Зубиног Потока и без иједног доказа оптужили га за тешка кривична дела“, наводи се у саопштењу.
„Након што смо прикупили податке о данашњој отмици Србина од стране Куртијевих специјалаца желимо да нагласимо да српски народ упозорава Приштину да у случају да не ослободи неосновано ухапшеног кога су данас Куртијеве јединице отеле на северу Косова и Метохије и не престане са малтретирањем српског народа да ће изазвати реакцију свих Срба. Да појаснимо, то неће бити неко упозорење већ општи устанак за заустављање репресије Аљбина Куртија над недужним грађанима“, саопштено је из Српске листе.
Српска листа истиче да напади на Србе нису решени, али да су Срби процесуирани по хитном поступку.
„Куртијев режим до сада није решио ниједан напад на Србе, а којих је било на десетине, али када треба прогонити Србе без доказа ту делује под хитно. Очигледно да је његова намера да изазове хаос, а ситуација на терену говори да није далеко од тога“, стоји у саопштењу.
„Од скоро Приштина у намери да обмане јавност иде корак даље, па и у случајевима када су оштећени Срби, као осумњичене неосновано хапси Србе и покушава да спинује реалност на терену скривајући праве кривце за напад на Србе и српску имовину“, закључује се у саопштењу Српске листе.
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СРБИЈА
Ухапшен Србин у Косовској Митровици: Осумњичен за рањавање двојице полицајаца и паљење аутомобила
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
СРБИЈА
„Курти жели да изазове хаос и нову кризу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала