Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Нова стратегија Приштине значила би да они желе ескалацију сукоба

Пратите нас
Надам се да привремене приштинске институције неће покушати да примене стратегију коју смишљају и по којој би њихове снаге биле на територији целог Косова и Метохије, рекао је председник Србије Александар Вучић одговарајући на питање новинара шта значи смишљање те стратегије и да ли је то притисак на Србију.
"О томе ћемо да разговарамо. Не мислим да ће то лако да се догоди јер би то значило да више не постоји никакав траг било каквог споразума. То онда значи да они желе ескалацију сукоба и ништа друго", рекао је Вучић после свечаног отварања деонице Нови Београд – Сурчин ауто-пута "Милош Велики“.
Додао је да се нада да привремене приштинске институције неће покушати да примене ту стратегију безбедности.
Влада привремених приштинских институција у међувремену је усвојила нову стратегију одбране која предвиђа да тзв. косовске снаге буду распоређене на територији читаве покрајине.
Подсећамо, према важећим споразумима, специјалци тзв. косовске полиције не смеју да улазе на север Косова без посебне дозволе команде КФОР-а.

Петер Стано рекао да је споразум око таблица временски неограничен

Вучић је изјавио да је портпарол Европске уније Петер Стано потврдио да споразум Београда и Приштине од 23. новембра око регистарских таблица нема постављени крајњи рок, нити датум истицања и додао да има проблем са реалношћу у којој неко дискриминише српски народ и не да Србима могућност да имају оно што је договорено.
На питање новинара колико још на простору Косова и Метохије могу да се користе КМ таблице и оцену да грађани на КиМ очекују одговор шта да раде, Вучић каже да народ на КиМ зна да то нема везе са њим већ са Куртијевим непоштовањем споразума које постигне.
Вучић је навео да има проблем са реалношћу у којој неко дискриминише српски народ и не да Србима могућност да имају оно што је договорено.
"Портпарол Европске уније Петер Стано потврђује сваку моју реч и каже да је споразум који је постигнут око таблица временски неограничен и да нема рокове. А шта ви очекујете да урадим? Да уђемо тенковима, онда бисте рекли:"Вучићу вратио си нас у 90, а ако се боримо преговорима онда није довољно. Шта у ствари ви хоћете?", упитао је Вучић.
У изградњи ауто-пута Милош Велики учествовала је и кинеска државна компанија - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2023
ЕКОНОМИЈА
Свечано отворена деоница Нови Београд-Сурчин ауто-пута „Милош Велики“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала