- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Исти циљеви и вредности: Русија и Белорусија обележавају дан народног јединства

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаРабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Сочи - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Председници Белорусије и Русије Александар Лукашенко и Владимир Путин разменили су честитке поводом Дана јединства народа двеју земаља, који се обележава 2. априла, саопштила је прес-служба белоруског председника.
Лукашенко је у честитки истакао да су белоруско-руски односи, суочени са невиђеним спољним изазовима и претњама, на адекватан начин показали своју чврстину, постајући пример истинског партнерства заснованог на принципима међусобног поверења, поштовања, суверене равноправности и привржености истим духовним и моралним вредностима.
„Сигуран сам да ће пуна реализација постигнутих споразума отворити нове перспективе за унапређење савеза, дати подстицај прогресивном развоју привреда и помоћи да се побољша квалитет живота грађана наших земаља“, наводи се у честитки.
Лукашенко је Путину пожелео добро здравље, просперитет и реализацију великих државних планова.
Са своје стране, председник Русије је у својој честитки приметио: „На основу добрих традиција пријатељства и добросуседства које везују Русе и Белорусе, наше земље и народи систематски проширују узајамно корисну сарадњу у свим областима. Механизми Савезне државе се енергично унапређују. Упркос незапамћеном санкционом притиску споља, ефикасно координирамо напоре на међународној арени, у области одбране и безбедности, и успешно спроводимо програме у циљу јачања финансијског, економског, научног и технолошког суверенитета".
Путин је изразио уверење да даље унапређење читавог спектра савезничких веза у потпуности одговара интересима братских народа Белорусије и Русије. Лукашенку је пожелео добро здравље и успех, а свим грађанима Белорусије - срећу и просперитет.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала