- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Јаков Милатовић: Рекли смо одлучно збогом последњем диктатору у Европи

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆОбраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори
Обраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Вечерас је ноћ коју смо чекали више од 30 година. Нека нам је са срећом ова победа свих нас, рекао је Јаков Милатовић, новоизабрани председник Црне Горе.
"Вечерас је Црна Гора начинила корак напред и рекла збогом превазиђеном режиму Мила Ђукановића Црна Гора је направила корак напред ка богатијој, лепшој, европској Црној Гори", рекао је он у обраћању после победе, док су крај њега стајали лидери странака који су га подржали.
"Видите и вечерас каква је ово сила заједничке Црне Горе и управо је ово Црна Гора свих нас, свих грађана који су чекали ову победу и зато је она овако велика и историјска", подвукао је он.
Како је рекао, народ је вечерас рекао пресудно збогом криминалу и корупцији, и повезивању криминала и корупције са политиком у Црној Гори.
"Рекли смо велико добро вече богатијој, заједничкој и успешној, европској Црној Гори. Хвала свим грађанима и грађанкама који су изашли и гласали", рекао је он.
© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆОбраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори
Обраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Обраћање Јакова Милатовића после победе на председничким изборима у Црној Гори
Додао је да вечерас "остављамо прошлост и закорачујемо у будућност.
Ово је, како је навео, историјски дан, и позвао је све да достојанствено славе.

"Вечерас желим да поручим да ми је срце велико због оволиког поверења које сам добио и обећавам, оно што Црна Гора до сада никада није имала, да ћу истински бити председник свих грађана и грађанки Црне Горе", рекао је Милатовић.

Обећао је да ће увести Црну Гору у Европску унију.
"Никада више из Црне Горе неће ићи трзавице према земљама Западног Балкана и према комшијама. Црна Гора жели најбоље могуће односе сса земљама Западног Балкана, ми желимо заједништво и слогу у европском Западном Балкану Рекли смо одлучно збогом последњем диктатору у Европи", додао је Милатовић
Он се захвалио свим људима који су у претходних 30 година „носили бакљу слободе која је засијала снажно 30. августа 2020, а још снажније вечерас“.
„То је успешна Црна Гора коју никада неће више водити неуспешни и недемократски људи.Ово је победа помирене Црне Горе и Црну Гору нико никада више неће свађати, Црна Гора је земља свих нас", казао је Милатовић.
Погледајте и Спутњикову специјалну емисију о изборима у Црној Гори:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала