- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легендарни нападач банкротирао: „Нисам се коцкао, већ кладио на погрешне људе“

© AFP 2023 / ANDREW YATESКрејг Белами
Крејг Белами - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Крејг Белами (43), некадашњи истакнути премијерлигашки нападач и капитен селекције Велса, објавио је да је званично банкротирао.
Током запажене каријере у којој је носио дресове Њукасла, Ливерпула, Манчестер ситија и Вест Хема, за њега је исплаћено преко 50 милиона евра обештећења.
Међутим, актуелни помоћник Венсана Компанија у Барнлију, каже да је финансијски пропао због лоших инвестиција које је направио.
„Изгубио сам све што сам имао, све ми је одузето. Када имате лоше људе око вас да вас саветују, све се брзо сруши и нестане. Дошао сам до стадијума у коме је банкрот олакшање и омогућава ми да почнем нови живот изнова“, рекао је Белами за „Дејли Мејл“.
Велшанин каже да није потрошио новац на пороке.
„Знам да ће многи људи помислити како сам све паре спискао на пиће, коцку или дрогу. Али, нисам. Могу да се склоним негде и будем тих, али нећу отићи у паб. Дрогу нисам пипнуо од тинејџерских дана, а не коцкам се и никада нисам то чинио. Кладио сам се само на лоше људе, нажалост“, додао је Белами.
Некадашњи нападач завршио је каријеру 2014. у дресу Кардифа, а потом почео да учи тренерски посао. Од 2019. године почео је да сарађује са Компанијем у Андрлехту, а потом му се прошлог лета придружио у Барнлију.
Током 2020. године Беламију је дијагностификована депресија, а сада је поручио да жели да његов живот послужи као пример млађим фудбалерима.
„Све проверавајте, водите рачуна да они који вас саветују имају референце за то. Ако немају, онда вас чека дивљи запад. И увек тражите независно мишљење из више извора. Припадам генерацији фудбалера којој су увек други обављали све послове у животу. Сваки рачун, све је клуб радио за мене, али то је била грешка. Морао сам да будем одговорнији према себи“, закључио је Крејг Белами.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала