- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У храму у Украјини мушкарац напао свештеника, бацио Јеванђеље на под /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићКрст у руци
Крст у руци - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Мушкарац у униформи напао је свештеника у Покровском храму у Хмељницком, западна Украјина, саопштила је канонска Украјинска православна црква (УПЦ). Умешала се и полиција.
„У Хмељницком, човек обучен у војну униформу, организовао је провокацију током Божанске литургије у саборној цркви УПЦ. Човек је напао свештеника у Покровском храму“, саопштила је служба за односе са јавношћу на телеграм каналу.
Како је наведено, на лице места је стигао полицијски одред. Инцидент је пријављен Служби безбедности Украјине (СБУ). Мушкарац је приведен по члану 173 („ситно хулиганство“).
На мрежама се појавио снимак из цркве на којем се види масовно гурање у храму.
Секретар Хмељницке епархије, отац Александар, рекао је Савезу православних новинара, да се инцидент десио када је протођакон изашао да чита Јеванђеље.
"Мушкарац обучен у униформу (иако је касније саопштио полицији да нема никакве везе са војском), у присуству 100 људи, почео је да вређа свештеника, избио му Јеванђеље из руку и бацио на под", објаснио је отац Александар.
„Зато смо се бранили, зато је полиција против њега покренула кривични поступак. То је била провокација“, објаснио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала