- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Пилоти америчког авиона Ф-35 пожалили се на руски систем С-300

© Sputnik / Viktor Tolochko / Уђи у базу фотографијаПусковая установка ЗРК зенитного ракетного полка, созданного в Лунинецком районе Брестской области для усиления системы ПВО Белоруссии на белорусско-украинской границе
Пусковая установка ЗРК  зенитного ракетного полка, созданного в Лунинецком районе Брестской области для усиления системы ПВО Белоруссии на белорусско-украинской границе - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Пилоти америчких борбених авиона Ф-35 који патролирају источним крилом НАТО-а саопштили су да авиони не могу увек да лоцирају руске противваздушне ракете С-300 јер ови последњи имају технику која им омогућава да остану неприметни. Пилоти су о томе испричали америчком листу који се бави ратном авијацијом Air Force Times.
„Видели смо Са-20 (ознака С-300 у земљама НАТО-а). Знам да је то био Са-20. Обавештајци тврде да се тамо налази Са-20, али моја летелица га није идентификовала“, рекао је војни пилот, пуковник Крег Андрл, командант 388. ловачког крила Ратног ваздухопловства САД, који је распоређен у ваздушној бази у Немачкој након почетка руске специјалне операције у Украјини.
Други учесник операције, пуковник Бред Башор, истакао је да пилоти Ф-35 током патролирања нису наилазили на провокације руских и белоруских ваздухопловних снага.
"Они раде оно што радимо и ми. Само смо се погледали... Без директног контакта, није било непрофесионализма ни са једне стране", рекао је он.
У позадини заоштравања ситуације око Украјине, САД су у фебруару прошле године саопштиле да распоређују осам најновијих ловаца Ф-35 и три десетине јуришних хеликоптера АХ-64 како би појачали источно крило НАТО-а. Поред тога, тактичка група од 800 војника послата је у балтичке државе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала