- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија видела моћ Србина – Краснодар дао шест голова и прегазио Химки

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаВладимир Ивић
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2023
Пратите нас
Краснодар, Владимира Ивића, одиграо је најбољу утакмицу откако је српски тренер сео на клупу тог клуба. „Зелено-црни“ су као гости декласирали Химки са 6:0 и нанели му трећи пораз ове сезоне у међусобним мечевима.
Додуше, у томе им је доста помогао и противник, пошто је од 27. минута играо са фудбалером мање после искључења Листсова.
Kраснодар је који минут раније повео голом Бакијесе, а рапсодија на терену виђена је у другом полувремену, када је Ивић, очигледно, на паузи дао праве упуте екипи шта би требало да ради у наставку.
Засијао је Џон Kордоба, Колумбијац који је дао наредна два гола за госте, а потом су се у стрелце уписали Kади Борхес, Јонов и Kривцов и тако потпуно дотукли несрећни Химки, који се грчевито бори за опстанак у Премијер лиги Русије.
Михајло Бањац је био стартер у тиму Kраснодара, док су за Химки меч почели Петар Голубовић и Немања Главчић.
Химки је овим неуспехом продужио серију на пет мечева без победе (реми и четири пораза) и налази се на претпоследњем месту са 13 бодова, док је Краснодар седми са 32.
Тим Владимира Ивића поновио је највећу победу у историји у руском првенству, ону из 2016. када су „Зелено-црни“ прегазили Урал истим резултатом. Химкију је ово такође најтежи пораз у шампионату Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала