- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пиксијев неочекивани дар с неба?

© Фото: Скриншот/ТвитерАљоша Васић, Падова, фудбалер
Аљоша Васић, Падова, фудбалер - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
Пратите нас
Мало ко је до скоро чуо за Аљошу Васића (20), момка рођеног у Италији који наступа за Падову у Серији Ц и већ сада привлачи пажњу Роме, Фиорентине и Аталанте. Момак чији су родитељи пореклом из Бањалуке, води сe званично као играч из БиХ, иако не крије да сања да обуче дрес репрезентације Србије.
Неочекивани дар с неба за Драгана Стојковића Пиксија или младу репрезентацију Србије, који је поникао у омладинској школи Падове, испрва је био нападач, али се касније профилисао као офанзивни везиста и већ дебитовао за први тим овог клуба.
На 32 утакмице забележио је шест голова и четири асистенције, а његов први тренер Ренцо Корсини је уверен да ће Васић успети у професионалном фудбалу.

„Оно што сам прво приметио код њега је велика жеља. На терену показује изузетну посвећеност, храброст и страст за головима. Ван терена је скроман и поштен момак кога сиаграчи просто обожавају“, тврди Корсини.

Иако му је десна нога јача, Аљоша је неколико пута постигао прелепе голове слабијом левом. Генерално, његова техника ударца је чиста и има одличан положај тела, што му даје добру основу за будућност.
Али, није само шутирање лопте оно што га чини опасним пред голом противника. С висином од 188 центиметара, добрим скоком и прецизном игром главом, Васић је велика опасност и из ваздуха по ривале.
Млади фудбалер не бежи од дуела и воли да дрибла, ослањајући се најчешће на свој дугачак корак. Није познат као креативац пошто је асистирао само два пута, али има простора да напредује што је показао минулог викенда када је уписао још две нове.
Дриблинзи с подигнутом главом горе омогућавају му добар преглед игре јер уме лако да уочи отвореног саиграча. Многи сматрају да има нешто „Сергејевско“ у њему.
У Италији, генерално, последњих недеља расте „хајп“ око Васића, а многи медији пишу да је момак који је рођен у месту Кампсампијеро, надомак Падове, увелико на скенеру богатих клубова.
По многима, Васић је најбољи играч тренутно у италијанској Серији Ц, а Падова тражи обештећење од пет милиона евра за офанзивног везисту. Аталанта, Сасуоло, Рома, Фиорентина и Леће су наводно увелико заинтересовани.
Чак је и чувена „Газета дело Спорт“ направила недавно интервју са њим у коме је Аљоша истакао да жели да наступа за Србију. Надамо се да ћемо га ускоро видети међу Орловима, макар у младој репрезентацији за почетак.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала