- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амбасада Русије: САД не желе да се открије истина о диверзији на „Северном току“

© Михаил ТургиевЗграда амбасаде Русије у Вашингтону
Зграда амбасаде Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
Пратите нас
Москва сматра да Бела кућа није заинтересована да истину о саботажи на гасоводима „Северни ток“ изнесе у јавност, саопштила је у понедељак Амбасада Русије у Вашингтону.
„Догађаји последњих недеља, укључујући бројне 'анонимне спинове' у локалним медијима, још једном потврђују да Белу кућу не занима да несварљива истина о наручиоцима и извршиоцима ове саботаже постане јавна“, наведено је у коментару Амбасаде Русије на Телеграму.
Амбасада је такође скренула пажњу на саопштењаадминистрације о наводном успеху САД у протеклој години у јачању енергетске безбедности својих европских партнера.
„У ствари, локалне власти извештавају о томе како је Вашингтон изазвао најозбиљније проблеме у глобалној енергетици. С упорношћу, која би могла бити боље употребљена, говоре о 'предностима'прекида енергетских веза Русије и Европе“, наведено је у саопштењу.
Амбасада сматра да САД несумњиво стварају имиџ заједничког спољног непријатеља како би у потпуности преобликовале тржиште.
Истовремено, Вашингтон „не оклева да заврне руке својим савезницима“, приморавајући их да потпишу уговоре за деценије унапред, под „робовским“ условима.

„Русија је, као одговорна сила, увек више волела другачији пут енергетске сарадње с партнерима, заснован на обостраној користи. Очигледно је неспособност да се постигну поштене конкурентске предности натерала оне који нам не желе добро да предузму радикалне кораке, као што су забрана увоза домаћих производа и увођење озлоглашених ограничења цена енергената“, наведено је у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала