- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лете тренерске главе, а „хеви метал“ не спушта гард: „Поремећен је свет, а ја сам слон у соби“

© NIGEL RODDISЈирген Клоп
Јирген Клоп - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
Пратите нас
Нема дана, а да у богатим лигама Европе не „одлети“ нека тренерска глава. Нико није поштеђен, без обзира на репутацију, висину уговора, па ни на величину клуба, једноставно тражи се само резултат.
Недеља у Премијер лиги донела је још две тренерске промене. Грејем Потер је смењен у Челсију, а Брендан Роџерс у Лестеру.
Шпански Ваљадолид је овог понедељка сменио тренера Хуана Хозеа Роха Пакету после пораза од Реала од 6:0, Еспањол је отпустио Дијега Мартинеза, док је немачки Штутгарт уручио отказ Бруну Лабадији. Сурово, без милости.
Један од тренера о чијем се отказу гласно говори после лоших резултата је и Јирген Клоп. Тренер Ливерпула признаје да је свестан чињенице да до сада није добио отказ само зато што је у прошлости направио добре резултате са овим клубом.
Великан из Мерсисајда у уторак увече у Лондону гостује Челсију у заосталом мечу осмог кола Премијер лиге, а после срамотног суботњег пораза од Манчестер ситија (4:1), Клоп нема право на нови кикс у борби за Лигу шампиона.

„Прво је отказ добио Kонте у Тотенхему, па Јулијан Нагелсман у Бајерну. Онда су за кратко време отказе добили Брендан Роџерс и Грејем Потер. Обојицу поштујем и волим. Фантастични су тренери, али то им није помогло у овом поремећеном свету. Ја сам слон у стакленој соби, то је једини разлог зашто још седим овде“, рекао је Kлоп.

Ливерпул је ове сезоне елиминисан из ФА и Лига купа, у осмини финала Лиге шампиона испао је од Реала, док се у Премијер лиги налази на осмом месту на табели са 42 бода.
„Свестан сам чињенице да овде седим као тренер Ливерпула само због оног што смо урадили у прошлости, а не ове сезоне. Не плашим се отказа. Нема потребе да се плашим, нисам мурал на зиду, ја сам ту да допринесем. Сви то схватамо као део посла“, закључио је Јирген Kлоп.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала