- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда водила, па се „вадила“, Партизан се „презнојио“ у Железнику

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашки дерби Звезде и Партизана
Кошаркашки дерби Звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде и Партизана уписали су тријумфе у оквиру 24. кола регионалне АБА лиге. Црвено-бели су као гости савладали екипу Меге са 87:78, док су црно-бели били бољи у дуелу са ФМП-ом у Железнику са 97:91.
Партизан је без суспендованог Матијаса Лесора успео да упише и 13. победу у низу у регионалном такмичењу, иако је ФМП био силно мотивисан да евентуалним изненађењем помогне Звезди.
У породичној атмосфери хале у Железнику, Партизан је заостајао за домаћином само у првих пет минута игре, а потом преузео контролу над утакмицом. До одласка на полувреме црно-бели су имали и 13 поена разлике, али су на паузи водили само са 49:43.
ФМП је мучио црно-беле у трећој четвртини, када је био на два или три поседа заостатка и играо добро, али је Партизан средином последње деонице отишао на 86:72, што је умео да сачува до краја и не дозволи никакво изненађење упркос напору домаћина.
Најефикаснији код црно-белих били су Ледеј са 19, Егзум са 16, Аврамовић и Мадар су додали по 14, а Нанели и Пантер по 11 кошева.
Код ФМП-а, Степановић је убацио 21 поен, Менинг 18, Бич и Мур по 14, а Изунду 12 кошева.
Пред око 2.500 гледалаца у Хали „Ранко Жеравица“ на Новом Београду црвено-бели ништа нису желели да препусте случају. Од старта су водили у ритму који је диктирао Факундо Кампацо који је асистенцијама разигравао саиграче.
Звездина предност расла је из четвртине у четвртину, до највећих 22 поена разлике (72:50) крајем треће четвртине, када се чинило да је меч преломљен у корист црвено-белих.
Међутим, Мега се упристојила у последњој деоници коју је добила са 25:15 и увела меч у занимљив финиш. На два и по минута до краја било је само 72:66 за госте, али је Огњен Добрић тројком разрешио сваку дилему на овом мечу.
Најефикаснији код црвено-белих били су Огњен Добрић са 23 поена, Хасан Мартин са 16, Кампацо са 15 поена, уз 11 асистенција и Петрушев са 12.
Код Меге су предњачили Ђуришић са 16 и Рудан са 15 поена, Казалон је додао 14, док је Американац Рори меч завршио са 11. Двоцифрени су били и Церовина и Бранковић са по 10 кошева.
*Погледајте најновију епизоду емисије Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала