- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прилика за стрелице ка „пучистима“: „Једни фалсификовали, други давали мито, а трећи?“

© AFP 2023 / Manu FernandezАлександар Чеферин
Александар Чеферин - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александaр Чеферин изјавио је да се Барселона налази у веома тешкој ситуацији, а искористио је прилику и да упути „стрелице“ ка клубовима иницијаторима „пучистичке“ идеје о Суперлиги.
Чеферин се огласио поводом оптужби да је каталонски клуб уплаћивао новац на рачун бившег председника Судијске комисије Фудбалског савеза Шпаније.
УЕФА је пре неколико недеља покренула истрагу о Барселони у вези са случајем „Негреира“.
„Не могу директно да коментаришем овај случај из два разлога. Прво, имамо независну Дисциплинску комисију. Друго, нисам се детаљно бавио овом материјом. Могу да кажем само да је ситуација крајње озбиљна. Толико озбиљна да је по мени једна од најозбиљнијих у фудбалу откако сам у њему. На нивоу шпанске лиге, наравно, ствар је застарела и не може имати последице, док је поступак у току на нивоу шпанског тужилаштва. Исто важи и за УЕФА, ни овде није ништа застарело“, рекао је Чеферин.
Он се осврнуо на чињеницу да Реал, Барселона и Јувентус нису одустали од пројекта Суперлиге.
„Интересантно је подвући да од три клуба што планирају да 'спасу фудбал', против једног се води кривични поступак за фалсификовање финансијских извештаја (Јувентус), против другог истрага да је организовао плаћање судија (Барселона), а видећемо ли да има нешто и против трећег (Реал)“, истакао је Чеферин.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала