- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Ексклузивно: Репортери Спутњика сведоче жестоким борбама у Артјомовску

© Sputnik / Евгений БиятовАртјомовск
Артјомовск - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Репортери Спутњика снимили су борбе руске војске у индустријској зони у Артјомовску, у подручју фабрике метала АЗОМ која је недавно ослобођена.
Војници су имали задатак да контролишу пут и спрече било какво кретање противника.

„Уништили смо три возила. Према информацијама, у једном од њих су се налазили специјалци који су кренули да се укључе у борбе против нас“, рекао је један од руских војника.

Чим примете кретање украјинске војске, руске снаге отварају ватру из стрељачког оружја, бацача граната и тешких митраљеза. Након ватреног окршаја, противник је почео да гађа из минобацача зграду у којој су се налазили репортери и руска војска. Једна од мина је погодила кров након чега је стигла команда да се склоне у подрум.
Руска војска је у марту у потпуности преузела контролу над радионицама фабрике која се налази у северном подручју Артјомовска. У децембру 2022. године украјински председник Владимир Зеленски посетио је фабрику АЗОМ и одликовао је украјинске војнике.
Артјомовск представља важно транспортно чвориште за снабдевање украјинских трупа у Донбасу. Више од шест месеци воде се жестоке борбе за град.
Руска и српска застава - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2023
РУСИЈА
Како је настао српски град Бахмут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала