- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Вашингтон покушава да спречи одржавање важног догађаја у Санкт Петербургу

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаМеђународна конференција Русија-Африка
Међународна конференција Русија-Африка - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
САД покушавају да спрече одржавање самита Русија-Африка који је планиран за крај јула и одвраћају афричке земље од учешћа у њему, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров за лист „Аргументи и факти“.
„САД и њихови вазали чине све што могу како би постигли међународну изолацију Русије. Конкретно, покушавају да спрече одржавање другог самита Русија-Африка који је планиран за крајем јула у Санкт Петербургу и да одврате наше афричке пријатеље од учешћа“, рекао је Лавров.
Министар је указао на то да се смањује број земаља које су спремне да жртвују „кључне интересе ради Вашингтона и његових послушника, да ваде кестење из ватре за бивше колонијалне метрополе“.
„Због тога ће се наставити покушаји да се спречи наша сарадња са државама Глобалног Југа и Истока, али њихов успех је далеко од загарантованог“, поручио је Лавров.
Други самит и економски форум Русија-Африка планирани су за 26-29. јул у Санкт Петербургу. Догађај је први пут одржан од 22. до 24. октобра 2019. године у Сочију под мотом „За мир, безбедност и развој“.
Учесници економског форума Русија-Африка - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2023
РУСИЈА
Руске заставе на протестима широм Африке – рађа се велика алтернатива Западу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала